werkwijze

Kleur,vormen en emotie

Mijn werk is veelkleurig en heeft alle denkbare dimensies. In de loop der jaren zijn de sterk hoekige vormen ronder en zachter geworden.Mijn schilderijen ontstaan vanuit emotie,zoals bij een schrijver proza of poëzie uit zijn pen vloeit. Elk werk is onderdeel van een groeiproces en begint met voorzichtig aftasten en uitproberen,met minuscule vegen van de kleinste kwast tot en met het grof opbrengen van verf of andere materialen met een spatel en dan bij voorkeur in ‘Gemengde technieken’.

Rust en Harmonie

Ook maak ik schilderijen met kruissteken als borduursels. Dit vergt echter een geheel eigen benadering. Hierbij moet ik zelf tot rust komen en er echt bij ‘gaan zitten’. Ik moet me geheel overgeven aan een totaal gevoel van ‘rust en harmonie’terwijl mijn handen met iets ‘stoffigs’bezig zijn.

Kleur en materiaalkeuze

De uiteindelijke kleur en materiaalkeuze is van groot belang,omdat ik wik dat elk werk een zo zuiver mogelijke verbeelding wordt van eerdere ervaringen of emoties.Die keuze heeft aan de ene kant te maken met de kleuren en materialen die ik op enig moment tegenkom en waaruit ik dan moet kiezen en aan de andere kant met het mijzelf laten leiden door de Zuivere Bron,waar ook ik een deeltje van ben en uit voortkom.Zo ontstaat er een verbinding tussen wat je mijn ‘eigen initiatief’en ‘mijn (onze!)Bron’kunt noemen,zoiets als de verbinding tussen ‘Hemel en Aarde’ Als er bij het zoeken in de mij bekende winkels op dat moment een bepaalde kleur of een bepaald materiaal uitspringt heb ik vaak al een beginpunt.Kleren en materialen volgen welkaar daarna snel op en gaan een soort verbinding met elkaar aan. Ze vormen eigenlijk al de ‘kern’of het ‘karakter’van het werk,dat zich pas echt vormt als ik ermee aan de gang ga.Ik kan echter mijn aanvankelijke keuze ook heel gemakkelijk loslaten en me fan door iets totaal anders laten leiden. En zo ben ik weer terug bij mijn grote passie: ‘Het Leven en het inkleuren ervan..!’