Curriculum Vitae Artistique

Sinds 1993 woon ik in Culemborg en sinds 1998 ben ik dagelijks bezig als beeldend kunstenaar. In 2001 ben ik lid geworden van Werkplek ,de Kunstenaars -vereniging voor Gelders Rivierengebied.

Welbeschouwd ben ik een autodidactisch kunstenaar,want ik heb geen speciale opleiding genoten. Zolang ik mij herinner ben ik in de weer geweest met kleur- potloden, verf en klei, meer dan met enig ander speelgoed.Op school blonk ik niet echt uit als het om tekenles of iets dergelijks ging. Voor dit soort “verplichte”opdrachten was ik niet in de wieg gelegd. Liever maakte ik “vrij” werk naar wat ik op dat moment waarnam en/of voelde. Mijn mening als leerling telde echter niet, dus dat botste op school nogal eens.

Ik mag graag uitkomen voor mijn artistieke mening,omdat ik vind,dat die telt en ertoe doet.Mijn werk is echter niet wereldschokkend of vernieuwend,wel valt het op door de bijzondere en originele accenten die ik leg. Niets is gek of verkeerd,alles past bij alles.Dat maakt het leven voor mij zo bijzonder! De liefde voor het leven is mijn belangrijkste inspiratiebron. Ik zie Het leven als een groot Geschenk met zowel zijn mooie als lelijke-verdrietige-kanten. Kleuren en Vormen dagen mijn emoties volkomen uit, zij zijn voor mij een levenselixer en doen mij als het ware telkens opnieuw geboren worden.

Ik maak gebruik van zeer diverse en gemengde technieken en maak zowel vrij werk als werk in opdracht. Mijn specialiteit zit hem in het originele gebruik van kleuren en materialen. Daarnaast vind ik het heerlijk om mensen te verassen met een kunstwerk, waarin materialen op een andere wijze gebruikt en toegepast zijn dan ze gewend zijn.